kazakhstan-v-almati-ta-mangistauskiy-oblasti-vveli-rezhim-np

Казахстан: в Алмати та Мангістауській області ввели режим НП

 • 26457 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав укази про запровадження надзвичайного стану в Мангістауській області та місті Алмати, передає УНН із посиланням на Tengrinews.kz.

Цитата

«У зв'язку із загостренням ситуації з метою забезпечення громадської безпеки, відновлення законності та правопорядку, захисту прав і свобод громадян глава держави Касим-Жомарт Токаєв підписав укази про запровадження надзвичайного стану в Мангістауській області та місті Алмати з 5 січня з 01 години 30 хвилин на термін до 00 години 00 хвилин 19 січня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Як підкреслив президент у своєму телевізійному зверненні, він сподівається на прояв розсудливості наших громадян та закликає не піддаватися на провокації зсередини та ззовні, ейфорію від протестів та вседозволеності.

Контекст

Людей, які виходять на протести в різних містах країни, і що виражають солідарність із жанаозенцями, затримують. Серія затримань пройшла у вівторок в Алмати, Шимкенті та Нур-Султані. Число затриманих по країні може обчислюватися сотнями, МВС та департаменти поліції не дають коментарів.

Українські Національні Новини

Новини Світу