kazakhstan-vikhodit-iz-printsipiv-teritorialnoyi-tsilisnosti-derzhav-astana-vislovila-pozitsiyu-schodo-psevdoreferendumiv

"Казахстан виходить із принципів територіальної цілісності держав": Астана висловила позицію щодо псевдореферендумів

 • 317558 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Казахстан висловив позицію щодо псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України. Казахстан виходить із принципів територіальної цілісності держав, заявив представник МЗС країни Айбек Смадіяров, пише УНН з посиланням на Kazakhstan Today.

Цитата

"Що стосується проведення самопроголошеними "державами" "лнр" та "днр" та "військовими адміністраціями" Запорізької та Херсонської областей "референдумів" про приєднання до росії, то Казахстан виходить із принципів територіальної цілісності держав, їхньої суверенної рівності та мирного співіснування", - прокоментував офіційний представник МЗС країни.

Деталі

Він нагадав, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв неодноразово заявляв про важливість неухильного дотримання принципу міжнародного права, в основі якого лежить статут Всесвітньої універсальної організації.

"У статуті йдеться про відповідальність держав - членів ООН за підтримку миру та дотримання територіальної цілісності держав. Ми знову підтверджуємо готовність сприяти налагодженню політичного діалогу. При цьому найважливішим завданням наша країна вважає збереження стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівн"», - сказав Смадіяров.

Доповнення

На окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України російські загарбники оголосили про проведення фейкових "референдумів" щодо приєднання до рф 23-27 вересня.

Як свідчить інформація, яка є у розпорядженні СБУ, а також телефонні розмови жителів тимчасово окупованих територій, які мають родичів у "керівництві л/днр", російські окупанти "підбили" підсумки фейкових референдумів на окупованих територіях України ще на початку вересня.

Українські Національні Новини

Політика