kerivnika-podatkovoyi-yogo-sina-ta-dvokh-spilnikiv-zatrimali-za-vimagannya-borgu-u-40-tis-dolariv

Керівника податкової, його сина та двох спільників затримали за вимагання "боргу" у 40 тис. доларів

 • 12440 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Затримано начальника Тернопільської державної податкової інспекції за хабар. Він разом із сином та спільниками вимагав 40 тис. доларів у громадянина за нібито "привласнену" ним продукцію підприємства. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури затримано начальника Тернопільської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Тернопільській області та його сина – керівника підприємства, а також ще двох осіб за фактом вимагання (ч. 3, 4 ст.189 ККУ), - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що начальник податкової інспекції разом із своїм сином, залучивши двох представників криміналітету, вимагали у громадянина 40 тис. доларів за нібито привласнену ним продукцію під час його роботи на підприємстві, керівником якого є син посадовця. Вони погрожували фізичною розправою йому та його родині.

"Під час одержання другої частини "боргу" у сумі 10 тис. доларів США усіх чотирьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлені та вилучені під час проведення невідкладних слідчих дій. На даний час вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та готуються клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення начальника податкової інспекції від посади", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Миколаєві затримали жителя Одеси за надання хабара у розмірі 500 доларів США співробітнику СБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП