kerivniki-rayviddilku-politsiyi-na-odeschini-nalagodili-skhemu-vimagannya-groshey-vid-gromadyan

Керівники райвідділку поліції на Одещині налагодили схему вимагання грошей від громадян

 • 10911 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Співробітники СБУ викрили механізм отримання хабарів від громадян керівництвом одного із районних відділів Головного управління Національної поліції в Одеській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що поліцейські систематично вимагали гроші від громадян за непритягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності. Співробітники СБ України задокументували чотири епізоди протиправної діяльності поліцейських, пов’язаних з вимаганням неправомірної вигоди та її розподіленням між учасниками оборудки", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали трьох керівників райвідділу поліції після отримання чергового хабара у розмірі понад 20 тис.грн. Гроші зловмисники вимагали від місцевого підприємця за неперешкоджання комерційній діяльності на території одного з міських пляжів Одеси. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування, зокрема для встановлення можливої причетності до протиправної діяльності інших працівників поліції. Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з прокуратурою та підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції.

Нагадаємо, у Волинській області начальник відділ інспекторів прикордонної служби ВПС “Піща” вимагав 1,2 тис. дол. хабара за безперешкодний пропуск через кордон 120 ящиків контрабандних сигарет.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП