kerivniku-shtabu-nzf-samooborona-krimu-povidomleno-pro-pidozru

Керівнику штабу НЗФ "самооборона Севастополя" повідомлено про підозру

 • 11324 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Прокуратура повідомила про підозру керівнику штабу незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя", наразі підозрюваного оголошено у розшук. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу прокуратури АР Криму.

"Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та місті Севастополі повідомила про підозру учаснику незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя" за ч. 5 ст. 260 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років", - сказано у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, протягом лютого-березня 2014 року, був керівником штабу "Самооборони Севастополя".

За даними прокуратури, підозрюваний, здійснював особистий відбір кандидатів до складу незаконного збройного формування та координував дії бійців. Був ініціатором створення піших патрулів та самовільно збудованих блок-постів на території міста Севастополь, на яких бійці "Самооборони Севастополя" здійснювали перевірку документів місцевих мешканців, проводили обшуки автомобілів та здійснювали затримання громадян, незгодних з окупацією півострова. Приймав участь та віддавав накази, під час захоплення 20 березня 2014 року протичовнового корвета "Хмельницький", який належить Військово-Морським Силам України

На даний час, підозрюваних оголошено в розшук, вживаються заходи для встановлення їх місцеперебування.

Нагадаємо, прокуратура АР Крим повідомила про підозру чотирьом "прокурорам" незаконно створеної "прокуратури" в окупованому Криму за незаконне кримінальне переслідування учасників мітингу на підтримку територіальної цілісності України, що відбувався біля Верхової Ради АР Крим 26 лютого 2014 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП