kerivnitstvo-fssu-namagayetsya-pidrikhtuvati-sklad-gromadskoyi-radi

Керівництво ФССУ намагається підрихтувати склад громадської ради

 • 211891 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Громадська рада при Фонді соціального страхування України була створена законно та з метою налагодження плідної співпраці між владою та громадянським суспільством. Натомість, керівництво ФССУ намагається дестабілізувати роботу Ради і, навіть, підкорегувати її склад у власних інтересах. Про це під час прес-конференції журналістам заявив член Громадської ради Фонду соціального страхування України Сергій Кондрюк, передає кореспондент УНН.

Він нагадав, що установче засідання із формування складу Громадської ради відбулося 14 грудня 2017 року. Громадська рада ФССУ була сформована згідно вимог чинного законодавства, підкреслив С.Кондрюк.

"Жоден із учасників установчих зборів не оскаржив правомірність цих зборів, жодна громадська інституція не оскаржила створення Громадської ради, яку ми зараз представляємо. Більше того, жоден наглядовий орган держави також не висунув до нас жодної претензії. В той же час, відбувається досить дивна спроба підрихтувати склад Громадської ради під на смак чиновників. Ми сподіваємось, що Міністерство юстиції, Міністерство соціального захисту, врешті-решт, комітет ВР з питань соцполітики зацікавляться цими подіями і поставлять питання - чому в країні, яка будує громадське суспільство, таке відбувається?", - сказав він.

С.Кондрюк додав, що члени Громадської ради мають намір поінформувати європейських колег про дискредитацію новоствореного органу з боку ФССУ.

"Такі дії щодо законно створеної громадської інституції, напевно, потребують не меншої уваги, ніж багато інших речей, які відбуваються в нашій країні", - переконаний він.

Як повідомляв УНН, Громадська рада Фонду соціального страхування заявила про саботаж збоку керівництва ФССУ.

Українські Національні Новини

Політика