kerivnitstvo-gpu-sche-ne-pidpisalo-pidozri-suddyam-okruzhnogo-adminsudu-kiyeva

Керівництво ГПУ ще не підписало підозри суддям окружного адмінсуду Києва

 • 10852 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Керівник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергій Горбатюк висловлює невпевненість у тому, чи підпише керівництво ГПУ підозри суддям окружного адміністративного суду Києва, де днями провели обшуки. Про це він сказав в інтерв'ю DW, опублікованому в неділю, 28 липня, передає УНН. 

Підозри щодо суддів як документ мають бути підписані Генеральним прокурором чи його заступником. "Зараз підозри направлені на підпис новому заступнику генерального прокурора Сергію Кізю (призначений 3 липня 2019 року - ред.). Такий у нас регламент. Ми цій людині вперше направляємо документи, тому наразі не знаємо, наскільки швидким буде розгляд та його результат", - зазначив Горбатюк.

При цьому він додав, що попередні заступники генпрокурора, які курували управління спецрозслідувань ГПУ, упродовж останнього року "жодної підозри на суддів не підписали, а ми підготували їх понад десять", зокрема щодо "майданівських справ".

Горбатюк також заявив про наміри провести обшуки не лише в приміщенні Окружного адмінсуду Києва, а й безпосередньо в кабінетах суддів. Однак, за його словами, частину цих обшуків не погодило керівництво ГПУ. "Генпрокурор Юрій Луценко спочатку відмовляв у зустрічах, а потім просто поїхав у відпустку", - зазначив очільник управління спецрозслідувань ГПУ.

Як повідомляв УНН, обшуки в Окружному адміністративному суді тривають понад шість годин

Українські Національні Новини

Кримінал та НП