kerivnitstvo-medzakladiv-zmushuye-likariv-prikhovuvati-infikuvannya-covid-19-na-roboti-narada-u-zklknskogo

Керівництво медзакладів змушує лікарів приховувати інфікування COVID-19 на роботі – нарада у Зеленського

 • 13663 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Головні лікарі низки медичних закладів в Україні іноді змушують персонал приховувати інфікування коронавірусом на роботі, оскільки бояться адміністративного покарання для лікарень. Про це Президенту Володимиру Зеленському повідомили на традиційній селекторній нараді, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби Глави держави.

"Це небезпечна й неприпустима ситуація. Міністерство охорони здоров’я має невідкладно вжити заходів і захистити лікарів, яких керівництво лікарень змушує брехати та приховувати зараження коронавірусом", – наголосив Зеленський.

Президент також поцікавився забезпеченням школярів засобами індивідуального захисту, оскільки до нього надходить багато інформації про їхню недостатню кількість у школах. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що в обласних центрах такі заклади повністю забезпечені всім необхідним для захисту проти коронавірусної інфекції відповідно до розробленого урядом алгоритму для безпечного навчання у школах.

Він нагадав, що на уроках діти не мають перебувати в масках, їх слід надягати лише на перервах.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив провести перевірки закладів освіти в областях на дотримання протиепідемічних правил.

Українські Національні Новини

Політика