kerivnitstvo-vr-prosit-fatf-dodati-rf-do-chornogo-spisku-ta-viklyuchiti-z-chisla-krayin-chleniv

Керівництво ВР просить FATF додати РФ до чорного списку та виключити з числа країн-членів

 • 121966 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Керівництво Верховної Ради надіслало звернення до Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF) з проханням включити РФ до «чорного списку FATF» та виключити з числа країн-членів. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

Цитата

“Керівництво Парламенту України надіслало звернення до Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF) з проханням: включити РФ до "чорного списку FATF" та якнайшвидше виключити РФ з числа країн-членів FATF”, - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Наголошується, що допоки РФ продовжує здійснювати фінансування тероризму на державному рівні – система запобігання відмиванню коштів та фінансуванню тероризму цієї держави де-факто не працює.

“Це є підставою для внесення РФ до "чорного списку FATF". При цьому, через очевидне нехтування вимогами щодо запобігання фінансування терористичної діяльності РФ цій державі не повинно бути місця серед країн-членів FATF”, - зазначається в повідомленні.

Раніше

Євросоюз прийме четвертий пакет санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну завтра, 12 березня.

Раніше сьогодні президент США Джо Байден завив про нові заходи, які Сполучені Штати приймають спільно з партнерами у відповідь на агресію Росії проти України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Чернігівські оборонці ліквідували російський літак Су-34

     • 144518 переглядiв