kernel-znovu-zapidozrili-v-ukhilenni-vid-splati-podatkiv

"Кернел" знову запідозрили в ухиленні від сплати податків

 • 15757 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Найбільшого виробника соняшникової олії знову запідозрили в ухиленні від сплати податків, повідомляє УНН з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Головне управління фіскальної служби в Сумській області проводить досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах низкою компаній. Під час розслідування слідчі встановили, що "Кернел" ухилявся від сплати податків. Сприяв йому в цьому "ПВП Стандарт".

"Встановлено, що за допомогою ТОВ "ПВП "Стандарт" (код 38867768) відбувалося сприяння в ухиленні від сплати податків для ТОВ "Кернел-Трейд" (код 31454383, м. Київ, Шевченківський район, вул. Шевченка, буд. 3), так останнім з 01.01.2016 року до 31.01.2018 року було сформовано податковий кредит від ТОВ "ПВП Стандарт", - зазначено в матеріалах слідства.

Для підтвердження цих даних слідчі запросили в суді дозвіл на виїмку документів "Кернел".

Нагадаємо, раніше "Кернел" вже фігурував у кримінальних провадженнях за фактами махінацій з ПДВ та ухилення від сплати податків.

Довідка: Бенефіціари "Кернел" - колишній народний депутат від "Партії регіонів" Андрій Веревський і діючий народний депутат від партії "Відродження", член податкового комітету ВР Віталій Хомутиннік (теж екс-регіонал).

Також нагадаємо, з початку 2018 року "Кернел" отримав з бюджету понад 2 млрд грн відшкодування ПДВ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП