khabar-u-2300-dolariv-za-prisvoyennya-grupi-invalidnosti-veteranu-ato-sche-odnomu-medpratsivniku-povidomleno-pro-pidozru

Хабар у 2,3 тис. дол. за присвоєння групи інвалідності ветерану АТО: ще одному медпрацівнику повідомлено про підозру

 • 20703 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Ще одному медпрацівникові в Клініці амбулаторної допомоги Національного військово-медичного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" повідомлено про підозру у справі про вимагання хабара у 2300 доларів США за присвоєння групи інвалідності ветерану АТО. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, пише УНН.

Деталі

Так, 15 грудня 2020 року правоохоронці викрили "на гарячому" лікаря вказаної Клініки під час одержання 2300 доларів США від учасника АТО за видачу йому довідки про встановлення 2-ої групи інвалідності, отриманої внаслідок участі у бойових діях.

У ході проведення досудового розслідування встановлено причетність ще одного працівника Клініки до вчинення зазначеного кримінального правопорушення, а саме лікаря ординатора, яка у змові з іншою підозрюваною за грошову винагороду обіцяла вирішити питання щодо встановлення заявнику групи інвалідності.

Наразі досудове розслідування триває.

Медику оголошено підозру за статтею ст. 368-4 ч. 4 КК України.

Доповнення

У Києві судитимуть двох медиків, які вимагали десятки тисяч гривень за групу інвалідності.

Голову однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій комунального закладу охорони здоров’я, який вимагав у особи, що страждає хронічним захворюванням 1 000 доларів за присвоєння відповідної групи інвалідності, затримали під час отримання частини хабара.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП