khabar-za-zakrittya-spravi-zlochevskogo-vaks-areshtuvav-ostannogo-pidozryuvanogo

Хабар за закриття справи Злочевського: ВАКС арештував останнього підозрюваного

 • 18015 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Вищий антикорупційний суд взяв під варту ексдиректора організаційно-розпорядчого департаменту ДФС Олену Мазурову, яку підозрюють у справі про спробу надання неправомірної вигоди керівникам НАБУ та САП, з альтернативою внесення застави понад 100 млн грн. Про це журналісту УНН повідомила керівник відділу комунікацій у Вищому антикорупційному суді Олеся Чемерис.

Так, ВАКС застосував запобіжний захід до Мазурової у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 120 млн грн.

Як раніше повідомляв УНН, вилучені 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та САП як хабар, мали спонукати правоохоронців закрити кримінальне провадження проти ексміністра екології Миколи Злочевського до його дня народження — 14 червня.

Однак стало відомо, що сам епізод, щодо якого пропонувалась неправомірна вигода, стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний Сергію Курченку “Реал банк”, та легалізації цих коштів.

Нагадаємо, що НАБУ оприлюднило фото 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та САП як хабар. Пізніше було повідомленно, що в межах цієї справи було затримано трьох осіб. Для затриманих проситимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також нагадаємо, детективи НАБУ зафіксували факт надання їм ексчиновником неправомірної вигоди за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Як повідомив народний депутат Олександр Дубінський, хабар мав сприяти закриттю справи щодо компанії Burisma.

Українські Національні Новини

Політика