khabar-za-zakrittya-spravi-zlochevskogo-za-kichu-vnesli-ponad-40-mln-grn-zastavi

Хабар за закриття справи Злочевського: за Кічу внесли понад 40 млн грн застави

 • 23021 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. За ексдиректора з правових питань компанії Burisma Group Андрія Кічу, якого підозрюють у наданні неправомірної вигоди керівникам НАБУ та САП, внесли заставу у понад 40 млн грн. Про це журналісту УНН повідомила керівник відділу комунікацій у Вищому антикорупційному суді Олеся Чемерис.

"Так, за підозрюваного, затриманого у нібито спробі надання неправомірної вигоди керівництву антикорупційних органів, якому ВАКС першому обрав запобіжний захід, застава уже внесена“, - сказала Чемерис.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 40,3 млн грн Андрію Кічі, затриманому за підозрою у наданні неправомірної вигоди керівникам НАБУ та САП.

Нагадаємо, у справі як про підозрюваних йдеться про першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві, одного із керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Віктора Януковича, а також колишнього керівника одного з департаментів ДФС України, довіреної особи ексміністра екології.

Як раніше повідомляв УНН, вилучені 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та САП як хабар, мали спонукати правоохоронців закрити кримінальне провадження проти ексміністра екології Миколи Злочевського до його дня народження — 14 червня.

Однак стало відомо, що сам епізод, щодо якого пропонувалась неправомірна вигода, стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний Сергію Курченку “Реал банк”, та легалізації цих коштів.

Нагадаємо, що НАБУ оприлюднило фото 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та САП як хабар. Пізніше було повідомленно, що в межах цієї справи було затримано трьох осіб. Для затриманих проситимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також нагадаємо, детективи НАБУ зафіксували факт надання їм ексчиновником неправомірної вигоди за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Як повідомив народний депутат Олександр Дубінський, хабар мав сприяти закриттю справи щодо компанії Burisma.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП