khaker-za-dopomogoyu-virusu-vikachuvav-groshi-z-chuzhikh-kriptogamantsiv

Хакер за допомогою вірусу викачував гроші з чужих криптогаманців

 • 9355 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Зловмисник створив комп’ютерний вірус та поширював його серед користувачів інтернету, отримуючи таким чином доступ до криптогаманців користувачів. Про це повідомила прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України, передає УНН.

"Працівники департаменту кіберполіції задокументували протиправну діяльність 30-річного мешканця Запоріжжя, який розроблював та поширював шкідливе програмне забезпечення. Створений ним вірус потрапляв у файлову систему користувачів через розсилки спам-повідомлень, а також із веб-сайтів із замаскованим у різні частини веб-сторінки вірусом. Завдяки цьому зловмисник отримував доступ до персональних комп’ютерів користувачів", - повідомили в прес-службі.

Як пояснили у відомстві, таким чином зловмисник отримували логіни та паролі потерпілих для авторизації в їх криптогаманцях, після чого виводив кошти на підконтрольні біткоїн-гаманці.

Під час санкціонованого обшуку в його помешканні спеціалісти з кіберполіції виявили на жорсткому диску комп’ютера початковий програмний код шкідливого програмного забезпечення.

Також було виявлено, що у 2017 році чоловік розповсюджував шкідливий програмний засіб під назвою "kiaracript". Цей вірус був призначений для шифрування інформації користувачів ураженого пристрою. За дешифровку інформації потерпілий мав сплатити зловмисникам гроші у криптовалюті.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, працівники кіберполіції викрили двох жителів міста Маріуполь у здійсненні DDoS-атак на низку регіональних інформресурсів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП