kharkiv-okupanti-obstrilyali-misku-likarnyu-ta-zhitlovi-budinki

Харків: окупанти обстріляли міську лікарню та житлові будинки

 • 253947 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. У Харкові російські окупанти сьогодні вночі обстріляли міську лікарню та житлові будинки. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Харківській області, інформує УНН.

Цитата

"Сьогодні вночі, 30 квітня, ворог завдав чергового обстрілу по житлових кварталах, лікарні та промисловій зоні Немишлянського району міста Харкова. У результаті ворожої атаки горіли квартири двох житлових 9-поверхівок. В одному з помешкань було травмовано чоловіка, власника однієї з квартир. Бригадою медиків його було госпіталізовано до міської лікарні", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що, крім того, зазнала пошкоджень будівля одного з медзакладів Харкова.

"У результаті обстрілу частково зруйновані бетонні конструкції та віконні рами технічного поверху лікарні, а також сталася пожежа на 5-му поверсі, яку рятувальники оперативно ліквідували. На щастя, загиблих та постраждалих у будівлі медзакладу немає", - зазначається в повідомленні.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram повідомив також, що "вночі продовжилися обстріли Харкова, зокрема крайніх східних житлових районів Салтівка та Північна Салтівка. 1 людина, на жаль, поранена".

"За минулу добу російські війська здійснили по Харкову лише 3 артилерійські обстріли. Це завдяки нашим Збройним Силам, які мають бойові успіхи, військові операції тривають. Гарячою точкою лишається Ізюм. Противник пробував наступати біля населених пунктів Сулигівка і Довгеньке. Успіху не мали, адже ЗСУ тримають оборону та завдають значних втрат росіянам", - вказав Синєгубов.

"Незважаючи на зменшення кількості обстрілів, просимо жителів Харківщини бути обережними та без потреби не покидати укриттів. Цими вихідними, у поминальні дні, утримайтеся від відвідувань кладовищ та від масових скупчень", - наголосив голова ОВА.

Доповнення

Мер Харкова Ігор Терехов у ефірі телемарафону зазначив, що частину будинків, які зазнали обстрілів, не вдасться відновити.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП