kharkivschina-okupanti-vedut-obstrili-z-pivnochi-i-pivnichno-skhidnogo-napryamku-ukrayinski-zakhisniki-yikh-vidsuvayut-golova-ova

Харківщина: окупанти ведуть обстріли з півночі і північно-східного напрямку, українські захисники їх відсувають - голова ОВА

 • 123291 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Російські окупанти ведуть обстріли з півночі і північно-східного напрямку Харківської області, а українські захисники відсувають ворога по цих напрямках. При цьому ворог обстрілює регіон з артилерії та з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону, інформує УНН

Цитата

"Окупанти ведуть обстріли з півночі і північно-східного напрямку нашої області. Збройні сили України свої позиції тримають і виборюють кожний метр нашої території. Вони відсувають ворога по цих напрямках, у місті Харків ситуація більш стабільна, однак на вулицях знаходитися занадто небезпечно. Окупанти обстрілюють регіон з артилерії та з реактивних систем залпового вогню", - розповів очільник ОВА.

Деталі

За його словами, пріоритетом для російських загарбників є Ізюмський напрямок.

"Ми постійно знаходимось в активній бойовій фазі, ворог намагається постійно проривати позиції, Ізюмський напрямок для них є принциповим, бо через нього окупанти переправляють військові підрозділи до Луганської та Донецької областей, щоб збільшити там свою військову присутність. Окупанти щодня несуть втрати", - наголосив Синєгубов. 

Голова ОВА зазначив, що окупанти постійно зривають евакуаційні коридори та не дозволяють привозити гуманітарну допомогу.

"Люди намагаються саморганізуватися та виїхати, але це небезпечно. У нас були випадки, коли окупанти розстрілював цілі колони", - підкреслив він. 

Нагадаємо 

Під час свого вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під окупацією російськиї військ знаходиться третина Харківської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП