kharkivschina-provodit-obovyazkovu-evakuatsiyu-z-lozovoyi-ta-barvinkovogo-sinyegubov

Харківщина проводить обов'язкову евакуацію з Лозової та Барвінкового - Синєгубов

 • 996521 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. У Харківській області триває евакуація з Лозової та Барвінкового. Про це повідомив губернатор Олег Синєгубов в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

"У нас всього два населених пункти звідки евакуація іде. Це Лозова і відповідно місто Барвінкове. Інших населених пунктів до цього не додавалося. Оскільки ми евакуацію пов'язуємо саме із ризиком ведення активних бойових дій на цих територіях. Є ризик взяття цих територій, населених пунктів в фактичне оточення ворогом. або наступ ворога на ці населені пункти", - сказав Синєгубов.

Деталі

При цьому, за словами голови ОВА, проведення обов'язкової евакуації з Харківської області поки що не планується.

"Щодо міста Харкова, щодо інших населених пунктів області окрім мною названих зараз під таким ризиком не знаходиться, однак ми оперативно відчуваємо цю ситуацію і будемо реагувати відповідно до тих викликів, які виникатимуть", - додав чиновник.

Також він сказав, що з непідконтрольних територій Харківської області сьогодні виїхали 784 особи, з яких 261 дитина.

Додамо

Внаслідок обстрілу Харкова, що стався сьогодні зранку, постраждали загалом 9 людей. 5 отримали медичну допомогу одразу, ще 4 звернулися до медиків пізніше. Одна жінка 75 років внаслідок отриманих поранень померла. Стан ще одного пораненого оцінюють як важкий.

Українські Національні Новини

Суспільство