kharkivschina-sinyegubov-kazhe-intensivnist-obstriliv-zmenshilasya

Харківщина: Синєгубов каже, інтенсивність обстрілів зменшилася

 • 141566 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. На Харківщині російські окупанти зменшили інтенсивність обстрілів. Але за минулу добу без жертв не обійшлося - загарбники вбили ще одну людину, ще вісьмох поранено, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram, пише УНН.

Цитата

"За минулу добу окупаційні війська завдали по Харкову 2 удари із РСЗВ та артилерії. По області окупанти обстрілювали Руську Лозову, Дергачі, Золочів, Богодухів, Чугуїв, Барвінкове. За минулу добу - 8 поранених та 1 загиблий у Донецькій громаді", - зазначив Синєгубов.

"Інтенсивність обстрілів зменшилася, але щоб мінімізувати втрати серед цивільних - маємо бути дисциплінованими. Не ігноруйте сигнали тривоги, це наша з вами безпека!" - наголосив голова ОВА.

Деталі

Окрім того, як зауважив Синєгубов, "коли ЗСУ звільняють території, фіксуємо велику кількість мінувань на підходах до селищ, приватних будинках". "Звертаємося до місцевих: за можливості не їдьте одразу на звільнені території, дочекайтеся дозволу Збройних Сил та ДСНС", - зазначив він.

"Попри обстріли, відновлюємо критичну інфраструктуру. Вчора знову окупанти пошкодили магістральний газопровід. Наші аварійні бригади працювали більше 12 годин. Тисячі помешкань залишилися без газу в Дергачівському районі, також працюють комунальники", - додав Синєгубов.

Доповнення

Генштаб ЗСУ інформує, що російські окупанти безуспішно намагалися вести наступальні дії у напрямку населеного пункту Довгеньке в Ізюмському районі Харківської області.

Українські Національні Новини

Суспільство