kharkivschina-sinyegubov-povidomiv-pro-uspishniy-kontrnastup-ukrayinskikh-zakhisnikiv

Харківщина: Синєгубов повідомив про успішний контрнаступ українських захисників

 • 177430 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про успішний контрнаступ українських захисників і звільнення трьох селищ. Водночас, ворог не припиняє обстріли Харкова та області, є інформація про ще двох загиблих, пише УНН.

Цитата

"Маємо хороші новини з передової. Наші ЗСУ здійснили успішний контрнаступ, вчора зранку розпочали наступальні операції на ворога. Протягом дня тривалі запеклі бої", - зазначив голова Харківської ОВА у Telegram.

З його слів, українські підрозділи "вибили російські війська" з трьох населених пунктів та "закріпилися на позиціях".

Деталі

Він зазначив також, що по області Ізюмський напрямок залишається стратегічною точкою. "Українські захисники продовжують тримати оборонні рубежі", - наголосив Синєгубов.

При цьому він вказав, що російські окупанти продовжують обстрілювати цівільну інфраструктуру Харкова та області. "За добу окупанти нанесли 56 ударів, як наслідок - 19 поранених, 2 людей загинули", - повідомив голова ОВА

"Попереду Великодня неділя. В окупантів немає релігійних свят, будь-яких принципів і моралі. На сьогодні змінюється час комендантської години - із 19:00 до 5:00 години ранку. Ми зустрічалися із представниками церков, спільно вирішили, що нічних богослужінь не буде. Ми не можемо допустити скупчення людей, безпека - перш за все", - додав Синєгубов.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський 18 квітня увечері у відеозверненні заявив, що "зараз уже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися". І що дуже значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу.

У Міноборони України 19 квітня повідомляли, що окупанти пішли у наступ у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Українські Національні Новини

Суспільство