kharkivska-apteka-uniknula-vidpovidalnosti-za-nesplatu-230-tis-grn-podatkiv

Харківська аптека уникнула відповідальності за несплату 230 тис. грн податків

 • 8843 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. ТОВ "Аптека низьких цін Харків" вдалося уникнути адміністративної відповідальності за несплату понад 230 тис. грн податків у бюджет. Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень, передає УНН.

Справа про адміністративне правопорушення розглядалася 3 січня 2019 року Ленінським районним судом Харкова. Матеріали справи суд отримав від ГУ ДФС у Харківській області.

Податківці поінформували суд про те, що "Аптека низьких цін Харків" вчинила правопорушення у веденні податкового обліку, що призвело до заниження податку на прибуток (1.10.2016 - 30.09.2018) на загальну суму 230,2 тис. грн та заниження суми ПДВ (1.10.2016 - 30.09.2018) на загальну суму майже 2,8 тис. грн. На думку податківців, Товариство порушило ст. 163-1 КУпАП (порушення порядку ведення податкового обліку, надання аудиторських висновків).

Втім, станом на 3 січня 2019 року строк притягнення до адмінвідповідальності Товариства закінчився. У зв'язку із цим суд прийняв рішення закрити провадження у справі.

Як писав УНН, у розпал епідемій аптеки добре заробляють на українцях шляхом значного підвищення цін.

На думку парламентарів, вітчизняні аптеки вже давно перетворилися у “супермаркети”, які переслідують, передусім, свої комерційні цілі, забувши про соціальну відповідальність.

Щоб навести лад на аптечному ринку, у парламенті зареєстрували аптечний законопроект (№ 8591), який передбачає низку обмежень для власників мережевих аптек. Таким чином, законодавці прагнуть поліпшити конкуренцію і знизити ціни на лікарські засоби.

Документ планують голосувати у поточному році.

Українські Національні Новини

Суспільство