kharkivska-miskrada-pidtrimala-formulu-shtaynmayyera

Харківська міськрада підтримала формулу Штайнмайєра

 • 14676 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Харківська міська рада ухвалила звернення до Президента України, Верховної Ради та депутатів місцевих рад про підтримку формули Штайнмайєра та позиції Президента. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Харківської міськради, яка опублікувала текст звернення.

Як наголошується у документі, звернення міськради обумовлено загостренням внутрішньої політичної ситуації в Україні.

"Ми, депутати Харківської міської ради, підтримуємо Президента України в пошуках миру. Ми вважаємо формулу Штайнмайєра єдиним на сьогодні реальним шляхом до припинення війни. Відведення військ не є відступом, а є кроком вперед до ще більшого припинення вогню, а, отже, і смертей. Розформування на тимчасово окупованих територіях всіх незаконних збройних формувань принесе спокій нашим братам, таким же українцям, як і ми, в окремих частинах Луганської та Донецької областей. Контроль над українським кордоном захистить від появи на території країни людей, які прагнуть подальшого протистояння на Сході, і буде сприяти проведенню місцевих виборів не під дулами автоматів, а під наглядом ОБСЄ. Вибори в ОРДЛО за українським законодавством повернуть Україні неконтрольовані зараз території", - йдеться у зверненні.

Також міськрада у своєму зверненні закликала колег з органів місцевого самоврядування всіх рівнів підтримати зусилля Зеленського в його діяльності на шляху повернення миру до України. А ті міські й обласні ради, які прийняли рішення про недопущення формули Штайнмайєра, міськрада закликала відкликати ці документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти реалізації формули Штайнмаєра виступили вже 6 міських та обласних рад

Крім того, у своєму зверненні депутати міськради вимагають від політиків усіх рівнів "припинити інсинуації навколо цього документа, а також утриматися від проведення акцій "Ні капітуляції".

"Формула Штайнмайєра не передбачає визнання анексії Криму. Ця формула не легалізує бойовиків, а навпаки – передбачає повернення українського законодавства і правопорядку на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Відмова від неї в рамках нормандського формату позбавить Президента аргументів на підтримку України з боку таких потужних союзників, як Німеччина і Франція", - наголошено у зверненні.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі українська сторона відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка, що погоджує текст формули Штайнмайєра.

Після цього під Офісом Президента два дні поспіль проходили акції протесту. А 6 жовтня у Києві декілька тисяч людей зібралися на Майдані Незалежності на віче, яке скликали активісти з "Руху опору", що протестують проти підписання Україною формули Штайнмайєра у рамках Мінських угод.

За даними МВС, на Майдан на акцію протесту того дня вийшло близько 10 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Політика