kharkivska-oblast-gotova-priymati-evakuyovanikh-z-kitayu-ukrayintsiv-golova-oda

Харківська область готова приймати евакуйованих з Китаю українців - голова ОДА

 • 14642 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Харківська область готова приймати евакуйованих з Китаю громаждян України та іноземців у разі прибуття відповідного авіарейсу. Про це зранку в четвер журналістам заявив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, передає кореспондент УНН.

"Харківська область готова... Одразу вам повідомляю, Харківська область, якщо прибуде борт у місто Харків, то Харків є транзитом. Далі людей будуть переміщати… Ми розуміємо всі побоювання з хворобою, і через термінал люди проходити не будуть. Всі люди будуть переміщені у відповідні автобуси, вони пройдуть ще одну, третю, перевірку (стану здоров’я)", - розповів Кучер, говорячи про алгоритм.

З його слів, усі українці і іноземці на борту літака є здоровими.

"Автобуси, які вже підготовлені, будуть їх приймати для наступного переміщення. 73 особи – це приблизно 5 автобусів, там є ще супроводження", - додав керівник ОДА.

Тим часом, за даними журналістки Тетяни Доцяк, в аеропорту у Харкові - "на виїзді до злітної смуги три швидких, екіпаж в захисних костюмах. Щойно прибули кілька автобусів оперативно-рятувальної служби. Кажуть:"Про всяк випадок тут".

Додамо, дані сервісу з відслідкування польотів Flightradar24 свідчили, що літак рейсу PQ7302 з евакуйованими українцями та іноземцями з китайського міста Ухань кружляє між Харковом, Дніпром та Полтавою.

Нагадаємо, літак рейсу PQ7302 з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з аеропорту Алмати (Казахстан) у четвер, 20 лютого, о 5:34 за місцевим часом (1:34 за київським часом). Літак приземлився в аеропорту Алмати о 4:37 (0:37 за київським часом). Він вилетів з Уханя о 00:30 (18:30 за київським часом).

Українські Національні Новини

Суспільство