kharkivskim-shkolam-vidilili-ponad-830-tis-grn-na-zakhist-vid-koronavirusu

Харківським школам виділили понад 830 тис. грн на "захист" від коронавірусу

 • 17100 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Закладам загальної середньої освіти міста Харкова виділили понад 833 тис. грн з міського бюджету на забезпечення безконтактними термометрами, дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Харківській міській раді.

“На забезпечення закладів загальної середньої освіти безконтактними термометрами, дезінфікуючими засобами, антисептиками, урнами для збору використаних масок і рукавичок, засобами індивідуального захисту з міського бюджету було виділено 833 тис. 200 грн”, - йдеться у відповіді на запит.

Повідомляється, що заклади загальної середньої освіти чи батьки до Харківської міської ради для отримання масок чи антисептиків не звертались.

Також вказано, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовано відповідно до постанови головного санітарного лікаря України “Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)”, і відповідно до неї на входах до закладу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами, а після проведення занять у школі у кінці робочого дня проводиться очищення і дезінфекція поверхонь.

“...Здійснюється щоденне проведення термометрії для допуску до роботи персоналу закладу освіти, придбані безконтактні термометри, дезінфікуючі засоби, антисептики та ін. направлені у заклади загальної середньої освіти для використання з метою створення безпечних умов перебування здобувачів освіти у закладах”, - вказано у відповіді на запит.

Нагадаємо, у Харкові виникла вкрай напружена ситуація з поширенням COVID-19, місто потрапило у "червону" карантинну зону, що означає посилення карантинних вимог і заходів.

Також нагадаємо, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що якщо батьки не зможуть купувати маски для учнів, це зробить держава.

Зазначимо, що з 15 жовтня в Україні почалися канікули у закладах освіти.

Українські Національні Новини

Політика