kharkivskogo-politseyskogo-spiymali-na-sistematichnikh-khabarakh

Харківського поліцейського спіймали на систематичних хабарах

 • 12407 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У Харкові за підозрою у систематичному хабарництві затримали поліцейського. Про це повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Тиждень тому прокуратура області затвердила підозру оперуповноваженому відділу спеціальної поліції ГУНП у Харківській області в одержанні неправомірної вигоди", - зазначив Данильченко.

За даними слідства, старший лейтенант налагодив схему незаконного збагачення за рахунок бізнесу.

"Поліцейський вимагав кошти у жінки-підприємця, що орендувала приміщення на території одного з харківських заводів під цех з виробництва взуття. Чоловік пояснив, що здійснює оперативне обслуговування зазначеної території, і якщо підприємець не хоче мати жодних проблем з бізнесом, в тому числі з боку правоохоронних органів, вона має кожні півроку сплачувати йому 500 доларів. Жінка погодилася на умови правоохоронця", - пояснив Данильченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ спіймала на хабарах власних співробітників

Співробітника відділу спецполіції Головного управління Нацполіції у Харківській області затримали біля одного з торговельних центрів Харкова під час отримання чергового хабара у розмірі 14 тисяч гривень.

Поліцейському оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання неправомірної вигоди, і обрали запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 384 тисячі гривень.

Нагадаємо, на Чернігівщині на систематичному вимаганні хабарів викрили керівника карного розшуку одного з міськвідділів поліції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП