khersonschina-okupanti-stvoryuyut-defitsit-likiv-ombudsmen-bye-na-spolokh

Херсонщина: окупанти створюють дефіцит ліків, Омбудсмен б'є на сполох

 • 99418 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. У тимчасово окупованій Херсонській області поглиблюється гуманітарна криза через відсутність ліків, попереджає Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, пише УНН.

Цитата

"Внаслідок неможливості здійснення поставок у регіоні припинили роботу майже всі аптеки. Невелика кількість фармацевтичних закладів, які ще продовжують працювати, підвищили ціни на медичні препарати у 3-5 разів. У зв’язку з цим в області утворився дефіцит препаратів від серцево-судинних захворювань та жарознижуючих засобів", - повідомила Омбудсмен у Telegram.

Деталі

Водночас, за даними Денісової, окупанти нелегально завозять ліки на територію Херсонської області з тимчасово окупованого Криму та продають на стихійних місцевих ринках. Усі ліки не сертифіковані та можуть становити небезпеку для життя і здоров’я людей.

"Загарбники не пропускають волонтерів з підконтрольної уряду України території, які готові доправити гуманітарну допомогу. Такі вантажі вони грабують, а потім продають жителям тимчасово окупованих територій", - зазначила Омбудсмен.

Денісова наголосила: рф порушує права жителів України на медичну допомогу, що гарантовані Гаазькими і Женевськими конвенціями. Такі дії суперечать нормам статті 51 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року.

Вона звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні.

Доповнення

Російські окупанти намагаються насадити рубль в Херсонській області, проте без успіху.

Українські Національні Новини

Суспільство