khersonschina-rosiyan-na-livoberezhzhi-namagayutsya-vibivati-podali-schob-zmenshiti-obstrili

Херсонщина: росіян на лівобережжі намагаються "вибивати" подалі, щоб зменшити обстріли

 • 1013779 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Українські військові щоденно працюють над тим, щоб "вибивати" росіян на лівобережжі Херсонщини хоча б на 20 км від урізу води, щоб припинити або критично зменшити кількість обстрілів. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає УНН.

Цитата

«Поки що, на жаль, головний спосіб завадити – це вчасно укриватися від обстрілів, оскільки ми усвідомлюємо, що позиції ворога можуть розгортатися поки що й на тих територіях, з яких він досягає правобережжя, хоча Сили оборони на цьому напрямку ретельно і щоденно працюють над тим, щоб вибивати їх зі смуги хоча б 20 км від урізу води, щоб обстріли припинити або критично зменшити», - розповіла Гуменюк.

Деталі

Вона зазначила, що ворог намагається вишукувати способи розташування озброєння навіть серед житлових будинків місцевих жителів на тимчасово окупованому лівобережжі Дніпра.

«Навіть там вони обстрілюють місцеве населення для того, щоб залякувати, тримати в стані постійного нервового напруження і тероризму. Наприклад, обстрілюючи з мінометів Олешки, вони видають це за роботу Сил оборони… Наша робота по системах залпового вогню, по мінометах, по артустановках має свої результати, але поки що ми не можемо гарантувати абсолютної безпеки», - сказала Гуменюк.

Доповнення

Точними ударами ракетно-артилерійських підрозділів по позиціях ворога на Кінбурнській косі було знищено артилерійську гармату, реактивну систему залпового вогню та склад з боєприпасами окупантів.

Українські Національні Новини

Війна