khersonskomu-politseyskomu-povidomili-pidozru-za-pobittya-zatrimanogo-u-viddilku

Херсонському поліцейському повідомили підозру за побиття затриманого у відділку

 • 11282 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Патрульному на Херсонщині повідомлено про підозру за перевищення службових повноважень - побиття затриманого у кайданках у відділенні поліції. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури Херсонської області.

"... поліцейському управління патрульної поліції в Херсонській області повідомлено про підозру у перевищенні влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 1 квітня 2020 року патрульні затримали чоловіка у стані алкогольного сп’яніння за порушення громадського порядку та доставили його до відділення поліції.

Під час складання адміністративного матеріалу, правоохоронець, явно виходячи за межі наданих йому прав та повноважень, як вказано, "повалив на підлогу потерпілого та завдав йому декілька ударів по ногах та голові". При цьому потерпілий жодного опору чи непокори не чинив та був закутий у кайданки, вказали у прокуратурі.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Львові розпочали кримінальне провадження за фактом побиття патрульного.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП