khezbolla-zaznala-porazki-na-viborakh-u-livani

"Хезболла" зазнала поразки на виборах у Лівані

 • 117716 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Підтримувана Іраном "Хезболла" та її союзники втратили більшість у ліванському парламенті на загальних виборах, як показав підрахунок остаточних результатів у вівторок, що стало серйозним ударом по озброєному угрупованню, що відображає невдоволення правлячою елітою Лівану, передає УНН з посиланням на Reuters.

У парламенті Лівану 128 місць, які діляться порівну між мусульманами та християнами. Уряд зазвичай призначається з урахуванням консенсусу.

Деталі

Згідно з даними, підтримуване Іраном шиїтське угруповання "Хезболла" і його прихильники на виборах, що пройшли 15 травня, позбулися більшості в ліванському парламенті.

Сама "Хезболла" отримує 31 мандат, але її християнські союзники, Рух вільних патріотів, буде представлено 18 депутатами.

Найбільшою християнською фракцією стануть "Ліванські сили", що здобули 20 мандатів. Вони мають підтримку Саудівської Аравії.

У результаті парламент розколовся на кілька таборів, жоден з яких не має більшості, що підвищує ймовірність політичної неспроможності та напруженості, які можуть затримати реформи, необхідні для виведення країни із руйнівної економічної кризи.

Доповнення

З 2019 року країна поринула в економічну кризу, яку Світовий банк назвав однією із найважчих з часів промислової революції.

Місцева валюта втратила понад 90 відсотків своєї вартості, досягнувши 30 000 фунтів стерлінгів за долар США у вівторок, що становить приблизно 10-відсоткову втрату після недільних виборів.

Економічний спад призвів до того, що майже три чверті населення Лівану опинилися за межею бідності.

Українські Національні Новини

Новини Світу