khimvikidi-v-krimu-u-shkolakh-i-ditsadkakh-khersonschini-vidnovili-navchannya

Хімвикиди в Криму: у школах і дитсадках Херсонщини відновили навчання

 • 8056 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. У населених пунктах Херсонської області, які розташовані поблизу окупованого Криму, відновили освітній процес після того, як навчання припинили через хімічні викиди заводу "Кримський титан". Про це УНН повідомили у прес-службі Херсонської облдержадміністрації.

Так, 20 вересня діти повернулися з оздоровлення, і в школах та дитсадках відновили навчання. Таким чином освітній процес був призупинений з 7 до 20 вересня.

При цьому, як повідомили у прес-службі, перевищення норм вмісту шкідливих речовин у повітрі на території області не зафіксовано.

Як повідомляв УНН, у Мирненській, Каланчацькій, Присиваській ОТГ та частково в Каланчацькому і Чаплинському районах Херсонської області тимчасово зупинили освітній процес у зв'язку з екологічною ситуацією. 

У прес-службі Херсонської ОДА повідомляли, що у період з 7 по 9 вересня було вивезено 405 дітей, із них 306 школярів і 99 дошкільників. Їх розмістили в оздоровчих закладах міста Скадовська.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня в районі розташування хімічного підприємства "Кримський титан" на півночі окупованого півострова стався викид невідомої отруйної хімічної речовини, яка, особливо після опадів, утворює на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть всередині приміщень маслянистий наліт з коричневуватим або жовто-зеленим відтінком. 

Як заявляв голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, на заводі "Титанові інвестиції" сталася техногенна аварія

В Армянську в окупованому Криму після викидів шкідливих речовин на заводі ввели режим НС. Але згодом його зняли

Українські Національні Новини

Кримінал та НП