khitrist-ne-vdalasya-zhinkam-v-ssha-zagrozhuye-aresht-za-makhinatsiyi-z-vaktsinami-proti-covid-19

Хитрість не вдалася: жінкам в США загрожує арешт за махінації з вакцинами від COVID-19

 • 16539 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. У місті Орландо в американському штаті Флорида дві жінки вирішили піти на хитрість для того, щоб отримати вакцину від коронавірусу. Про це повідомляє УНН з посиланням на AP.

Деталі

Жінки 34 і 44 років наділи окуляри і капелюхи, щоб бути схожими на літніх осіб і таким чином отримати заповітне щеплення. Однак їх план не вдався.

Так, державна система США при розподілі вакцин віддає перевагу людям старше 65 років, а тому авантюристки вирішили вдатися до хитрощів.

При цьому, наголошується, що жінки приїхали вже за другою дозою, проте у шерифа округу не знають, де саме було зроблено перше щеплення.

У зв'язку з цим жінкам було зроблено попередження. Мається на увазі, що якщо вони повернуться в міський конференц-центр, де проводиться вакцинація, то їх заарештують.

У Департаменті охорони здоров'я після цього випадку мають намір провести розслідування, щоб встановити, де жінки отримали першу дозу вакцини, щоб виключити аналогічні випадки в майбутньому.

Вакцини в США

Зараз в США зареєстровано дві вакцини - від Moderna і Pfizer. Компанія Johnson & Johnson також подала заявку на отримання дозволу на екстрене використання своєї однокомпонентної вакцини від коронавірусу.

Як повідомляє Bloomberg, щодня в США проводять близько 1,34 млн щеплень від коронавірусу. Таким чином, 26,5 млн громадян в країні отримали хоча б одне з двох необхідних щеплень. Повністю зробили щеплення від COVID-19 1,8% населення країни.

За даними університету Джонса Хопкінса, США знаходяться на першому місці в світі за кількістю інфікованих коронавірусною інфекцією.

Українські Національні Новини

Новини Світу