khochete-pridbati-nevelichku-vyaznitsyu-pershiy-lot-uzhe-vistavili-na-auktsion-za-220-milyoniv

Хочете придбати невеличку в‘язницю? Перший "лот" уже виставили на аукціон за 220 мільйонів

 • 33617 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. “Великий розпродаж в‘язниць” дійшов до етапу першого аукціону. Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"... якщо хто має зайвих 220 мільйонів та хоче придбати невеличку в‘язницю у кількох кілометрах від Києва - welcome...", - написав міністр.

Деталі

Малюська нагадав, що 70% надходжень від продажу буде витрачено на розбудову нової в‘язничної інфраструктури, яка відповідатиме європейським стандартам. 30% - поповнить державний бюджет.

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, Міністерство юстиції та Фонд державного майна готують до приватизації майновий комплекс Ірпінського виправного центру (№132).

Додамо, що Малюська уже заявляв, що Міністерство юстиції передало документи на приватизацію першої в’язниці і планують продати її вже у березні.

У червні 2020 року Міністерство юстиції разом з нардепами зареєструвало проект закону (№ 3591), що дозволяє продавати заморожені в’язниці і використовувати 70% надходжень від продажу на нове будівництво і реконструкцію старої тюремної інфраструктури.

Нагадаємо, у серпні минулого року у Мін’юсті анонсували великий розпродаж в’язниць.

Українські Національні Новини

Політика