kholodnitskiy-prokomentuvav-obshuki-v-dinamo-spravu-gotuyutsya-peredati-v-sud

Холодницький прокоментував обшуки в "Динамо": справу готуються передати в суд

 • 26190 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Згідно з текстом ухвали суду, яка стосується кримінального провадження НАБУ у справі про розкрадання коштів в енергетичній сфері, у ФК "Динамо” у червні минулого року пройшли обшуки. Вилучені під час слідчих дій документи виявлялися дотичними до діяльності “Запоріжжяобленерго”. І як повідомив УНН керівник САП Назар Холодницький, вказане провадження готують до передачі в суд.

“Не можу, я не буду розголошувати таємницю слідства, але там справа просувається в напрямку суду”, - сказав він.

На уточнююче запитання про те, чи будуть допитані в межах розслідування власники ФК “Динамо”, Холодницький чітко не відповів, проте сказав, що “такий напрямок розглядається”.

Йдеться про кримінальне провадження НАБУ від 2015 року. Це була одна з перших справ на той час новоствореного антикорупційного правоохоронного органу.

На сьогодні підозру в провадженні вже отримав колишній керівник компанії “Енергомережа” Дмитро Крючков. Минулого року він був екстрадований з Німеччини. За даними розслідування програми “Схеми”, оборудки Крючкова та його спільників з обленерго обійшлися Україні у понад 1,4 млрд грн. А коштів “Запоріжжяобленерго” було присвоєно в розмірі у понад 300 млн грн.

Але Крючков не був самостійною фігурою. ЗМІ та низка експертів називали його не інакше, як “людиною Суркісів”.

На ймовірне підтвердження такого "звання" вказує і загаданий текст судової ухвали від 24 жовтня 2019 року. Адже під час обшуків саме у кабінетах ФК “Динамо” (клуб належить братам Суркісам), слідчі НАБУ виявили документи, які стосувалися фінансової господарської діяльності ПАТ "Запоріжжяобленерго".

"... а саме: документи, які містять інформацію щодо компаній "Margaroza Commercila LTD" і "Lех Реrfecta Ltd", а також схеми, які містять посилання на зв'язки компаній-акціонерів Margaroza Commercila LTD та Lех Реrfecta Ltd із "Запоріжжяобленерго", - йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, у червні минулого року ФК “Динамо” публічно спростовувало факт проведення обшуків в їх кабінетах. Але, з плином більше ніж пів року, ця інформація таки підтвердилася.

Також нагадаємо, журналісти програми "Схеми" опублікували телефонні розмови підозрюваного у розкраданні коштів Крючкова, з яких випливає, що гроші "від енергетичних оборудок привозили в офіси братів Суркісів".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП