kholodnitskiy-zaprosiv-dubinskogo-i-arakhamiyu-na-dopit-u-sap

Холодницький запросив Дубінського і Арахамію на допит у САП

 • 14519 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Голову фракції "Слуга народу" Давида Арахамію та народного депутата Олександру Дубінському чекають на допит у справі щодо хабаря у 30 тис. доларів за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні Комітету Верховної Ради. Про це заявив керівник САП Назар Холодницький в ефірі телепередачі "Право на владу", передає кореспондент УНН.

"Так як цього вимагає КПК, джерелом виявлення інформації є інформація, виявлена в засобах масової інформації, якщо конкретно ця справа - це була публікація на "Українській Правді". Інформації, яка була викладена в цій статті, виявилось достатньо, щоб розпочати це кримінальне провадження. Враховуючи що це все сталось, і сенсу приховувати цього майже не було жодного - ми дали прес-реліз, справа зараз в НАБУ, до речі в НАБУ є хороші поліграфи... у нас є офіційне кримінальне провадження", - сказав Холодницький.

З його слів, зазначена справа - це є підслідність НАБУ і САП.

"Тому ми з нетерпінням чекаємо, без камер, без публічних обливань брудом кожного з фігурантів, які по різні боки (Дубінського і Арахамію - ред.) в Антикорупційному бюро або в прокуратурі на ваш вибір для дачі пояснень, а саме для допиту. Ви можете привести цього свідка, якщо є необхідність для того щоб забезпечити його конфіденційність, ми з НАБУ зможемо це забезпечити", - додав очільник Антикорупційної прокуратури.

"За цю добу в мене на прийом записалось вже декілька осіб, які виявили бажання бути допитаними в цьому провадження. Нардепи. Перша, хто звернулась - це Ольга Василевська", - повідомив Холодницький.

Він наголосив, що хотів би, щоб дане проведення було переведене з публічної рамки у рамку процесуально.

Він також підтвердив, що до САП звернулось троє народних депутатів.

Нагадаємо, Арахамія надав нові деталі щодо свідка ймовірного хабарництва "слуг народу".

Українські Національні Новини

Політика