khomchak-povidomiv-khronologiyu-podiy-u-rayoni-novotoshkivskogo

Хомчак повідомив хронологію подій у районі Новотошківського

 • 16261 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак після засідання РНБО розповів детально про сьогоднішню атаку незаконних формувань у районі Золотого. Про це він повідомив на брифінгу в ОП, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні після п’ятої години ранку незаконні збройні формування ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціям 72-ї і 93-ї окремих механізованих бригад. також застосовували і калібр 152 мм. Після того, в районі 05:15, штурмовими групами вони здійснили спробу по трьом напрямкам атакувати спостережні пости передових позицій цих двох бригад", - сказав головнокомандувач.

З його слів, це відбувалось на проміжку від Новотошківського до Жолобка.

"Силами підрозділів двох бригад було напад штурмових груп відбито, зав’язався бій на спостережному посту "Баня" 72-ї ОМБ. В результаті цього бою, згідно 51-ї статті статуту ООН, ми дали адекватну відповідь також зі всього озброєння, яке було необхідно застосувати. З того спостережного пункту звичайно ми дали команду, щоб люди відійшли, тому що прийшлось туди наносити вогонь, артилерії у тому числі. В результаті станом на цю годину всі наші позиції знаходяться під контролем наших військ. З 10:00 противник запросив режим "тиші", тому що їм треба забрати вбитих і поранених", - додав Хомчак.

Нагадаємо, за словами Президента України Володимира Зеленського, провокація російських збройних формувань у районі Новотошківського, що відбулась у вівторок зранку, не змінить курс України на мир.

Українські Національні Новини

Політика