khomchak-vimagav-vid-sbu-zamovchati-materiali-spravi-pro-khabar-v-1-mln-grn-za-maski-dlya-viyskovikh-korchinska

Хомчак вимагав від СБУ замовчати матеріали справи про хабар в 1 млн грн за маски для військових - Корчинська

 • 17296 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Служба безпеки України 20 серпня поінформувала про випадок кричущої корупції у Збройних силах України. Йшлося про вимагання та отримання хабаря у розмірі 1 млн грн від підприємців за те, щоб вони могли продати Медичним силам ЗСУ медичні маски. За словами колишнього депутата і волонтера Оксани Корчинської, схема реалізовувалася не без відома найвищого керівництва ЗСУ. Ба більше, від СБУ просили замовчати вказаний інцидент у пресі. Про це вона розповіла у коментарі УНН.

“Ще про скандал у Командуванні Медичних сил. Коли полковники організували схему відкатів на закупівлі масок, то військовослужбовці ніколи не повірять, що це все організував один полковник і допомагав йому з командир медроти військової частини. Тому що я особисто знаю цього полковника, він був дуже толковим начмедом на фронті, і коли він погодився при сьогоднішніх керівниках прийти на цю посаду, ми йому всі казали, що його обов’язково підставлять. Попереджали, що з цими людьми не можна грати не за їх правилами, а сидіти буде він. Зараз йому 13 млн застави дали... І правди він не скаже, бо генерали будуть казати, що його витягнуть, домовляться з судами”, - розповіла волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво ЗСУ "видавлює" мотивовані кадри з армії

Вона також додала, що пишається окремими офіцерами СБУ, які викрили корупційну схему і не стали мовчати, хоча не оприлюднювати факт хабаря їх просило найвище керівництво ЗСУ, каже Корчинська.

“Дуже я пишаюсь нашими офіцерами СБ, це наші альфівці, серед них є наші побратими. На них дуже тиснуло керівництво Генштабу і, на скільки я розумію, безпосередньо Хомчак. Дуже тиснули на їх органи і мова йшла про те, що вимагали замовчати матеріали справи. І до честі їх і слідчих ДБР, матеріали були відкриті, і розмови були оприлюднені саме для того, щоб справу не зам’яли. До сих пір справу намагаються зам’яти і поховати, бо мова йде про системну корупцію”, - наголосила Корчинська.

Як писав УНН, за словами, військового експерта Олега Жданова, командування Медичних сил перетворили в "осередок" корупції і не без відома керівництва ЗСУ

Українські Національні Новини

Суспільство