khotily-vyvezty-z-ukrainy-komplektuiuchi-do-boiovykh-litakiv-u-kropyvnytskomu-ta-na-poltavshchyni-zatrymaly-dvokh-dilkiv

Хотіли вивезти з України ​​комплектуючі до бойових літаків: у Кропивницькому та на Полтавщині затримали ділків

 • 22012 переглядiв

У Кропивницькій та Полтавській областях затримали двох чоловіків за спробу незаконного вивезення за кордон високотехнологічного авіаційного обладнання, зокрема прицільних комплексів та запчастин до бойових літаків і гелікоптерів.

У Кропивницькому та у Полтавській області правоохоронці затримали двох чоловіків, які хотіли вивезти з України високотехнологічне авіаобладнання, зокрема прицільні комплекси до бойових літаків. Про це у середу повідомила пресслужба СБУ, передає УНН

 Так, у Кропивницькому затримано місцевого жителя, який планував налагодити міжнародний канал нелегального переправлення за кордон товарів військового призначення. Як повідомили в СБУ, ділок намагався продати до країни ЄС комплектуючі до оптико-електронної системи наведення винищувачів МіГ-29.

Щоб переправити "посилку" за кордон, він хотів оформити її через популярний сервіс поштового зв’язку, вказавши недостовірні дані у митній декларації. Співробітники СБУ  затримали його на спробі відправки авіаобладнання. 

Як повідомляється, клієнтами фігуранта були "перекупи" технологічного устаткування, які хотіли перепродати його за вищу ціну.

Постачав комплектуючі військово-космічним силам рф: у ГУР прокоментували пожежу на московському заводі13.02.24, 17:50 • [views_0]

Також на Полтавщині правоохоронці викрили ще одного ділка, який хотів реалізувати за кордон запчастини до авіаційної техніки. Передусім мова йшла про комплектуючі до ударних гелікоптерів Мі-24 та корабельних гвинтокрилів Ка-27.

Щоб знайти клієнтів, зловмисник розміщував рекламні інтернет-оголошення на міжнародних торговельних платформах. Знайшовши іноземного "замовника", фігурант готував для нього поштове відправлення, яке оформив як "цивільне" обладнання.

Співробітники СБУ затримали ділка під час відправлення "посилки". При обшуку в його помешканні виявлено додаткове обладнання, яке фігурант готував для відправки за кордон.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення.