khotiv-vstupiti-do-lav-zsu-na-zhitomirschini-zatrimali-eksboyovika-dnr

Хотів вступити до лав ЗСУ: на Житомирщині затримали ексбойовика "днр"

 • 179068 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. На Житомирщині затримали колишнього бойовика "днр", який намагався влаштуватися на службу в ЗСУ. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ. 

Деталі

Досудове розслідування встановило, що уродженець Донеччини у 2019 році прийняв присягу на вірність "днр" та упродовж року проходив військову службу у складі одного з НЗФ цієї терористичної організації.

Потім чоловік транзитом через рф в’їхав на підконтрольну українській владі територію і наприкінці 2021 року добровільно звернувся до місцевого військкомату, щоб потрапити до ЗСУ.

Перед тим він мав навчатися в одному підрозділів десантно-штурмових військ поблизу Житомира. Завдяки роботі на випередження його вдалося викрити та не допустити проникнення до лав ЗСУ.

Зловмисника затримано, слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу.

Також встановлюють справжню мету "палкого бажання" фігуранта проходити військову службу в Україні. Зокрема, перевіряють наявність зв’язків ексбойовика з псевдоспецслужбами так званої "днр".

Нагадаємо

СБУ затримала агента федеральної служби безпеки рф. Він збирав дані про об’єкти, які могли стати ціллю для обстрілів на Черкащині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП