khreschatik-khochut-zrobiti-chastinoyu-spadschini-yunesko

Хрещатик хочуть зробити частиною спадщини ЮНЕСКО

 • 10563 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. У Київській міській державній адміністрації планують розробити науково-проектну документацію для подальшої підготовки досьє на номінацію щодо включення вулиці Хрещатик до Попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомила прес-служба КМДА, передає УНН.

"Департамент охорони культурної спадщини КМДА планує розробити науково-проектну документацію "Межі та режими використання зон охорони пам'ятки містобудування місцевого значення "Вулиця Хрещатик" для подальшої підготовки досьє на номінацію щодо включення вулиці Хрещатик до Попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", – повідомили у КМДА з посиланням на тест міської цільової програми "Охорона та збереження культурної спадщини Києва на 2019–2021 рр."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЮНЕСКО закликала захистити Ханський палац в окупованому Криму

На розробку документації запланували виділити 1,8 мільйонів грн на три роки.

Також передбачено розроблення науково-проектної документації "Межі та режими використання зон охорони пам’ятки історії, ландшафту місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір та долини р. Дніпро". Фінансування цих робіт визначили на рівні 3 мільйонів грн на три роки.

Нагадаємо, розсекречені документи з архіву Служби безпеки України про аварію на Чорнобильській АЕС внесли до реєстру ЮНЕСКО.

Українські Національні Новини

Київ