khto-i-chomu-namagavsya-diskredituvati-var-rozpovili-u-telegram-kanali-dinamo

Хто і чому намагався дискредитувати VAR, розповіли у телеграм-каналі "Динамо"

 • 18100 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. У Telegram-каналі "Динамо Київ Inside" повідомили про те, що ідея дискредитації системи VAR в Україні нібито належала головному тренеру "біло-синіх" Олексію Михайличенку. При цьому вболівальники столичної команди такої ініціативи останнього не розділили, передає УНН.

"Ще раз про дрімучість і про те, що "не тією дорогою йдемо". Місяць тому, коли стало відомо VAR-розклад, усередині клубу ("Динамо" (Київ) - ред.) з подачі Михайличенка запустили "темник" наступного зразка. Тренерам, функціонерам і лояльним несенюкам слід у публічних виступах розбурхувати громадськість про несправедливість такого. Мовляв, чому нам 5 матчів поспіль, а іншим один-два? Нечесно, мовляв.

Люб'язний Олексій Олександрович. Пишуть Вам з двотисячних у ваші дев'яності: повідомляємо Вам і Вашим помічникам, що на дворі Нове Століття, відеокасет і відеомагнітофонів уже немає, пейджери скасували.

Єврокубки, о Боже, знімаються не тільки на телекамеру, а й на таку собі систему (Video assistant refferee називається). Там в фургоні сидять дядьки і дивляться в монітор (телевізор по Вашому). Дяді кажуть в мікрофон в навушник (бездротовий навушник, що важливо) своєму колезі про дрібні капості, які дядько на полі не побачив. Усе просто. І знаєте, в єврокубках так завжди буде. Корову, як би, не тут шукати треба", - сказано в повідомленні.

Також, наголошується, що ініціатива УАФ з впровадження VAR в Україні "робить "Динамо" послугу, яка є далеко не ведмежою".

"Учить вас грати чисто і правильно, щоб не робити восени круглі очі десь у Парижах. А добре грати повинні були навчити Ви", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що система VAR дебютувала в УПЛ в матчі "Шахтар" - "Десна". І головний арбітр ухвалив рішення про скасування голу в ворота донецької команди після підказки відеоасистента.

Пізніше VAR використовувався і на матчі "Динамо" - "Дніпро-1" - вперше на "Дніпро-Арені". Тоді всі ключові рішення суддя поєдинку Катерина Монзуль також винесла саме після перегляду відеозаписів.

За словами президента УАФ Андрія Павелка, його мета полягає в тому, щоб система VAR "покрила" всі матчі Прем'єр-ліги.

Українські Національні Новини

Спорт