khvatka-putina-za-vladu-mozhe-buti-oslablena-kolosalnoyu-pomilkoyu-zmi

Хватка путіна за владу може бути ослаблена "колосальною помилкою" - ЗМІ

 • 240741 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Диктатор росії володимир путін починає розуміти "колосальну помилку", яку він зробив, вдершись в Україну, вважають західні офіційні особи, на тлі ознак можливого ослаблення його влади. Про це пише Evening Standard з посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

Офіційні особи повідомили виданню про зростаючу опозицію російському лідерові після того, як минулого тижня він оголосив часткову мобілізацію військових резервістів, близько 250 000 людей залишили країну, щоб уникнути призову на додаток до 400 000 осіб, які, як вважається, поїхали відразу після вторгнення в лютому, у тому числі багато з найбільш освічених і найбільш кваліфікованих робітників країни, що посилює тиск на російську економіку, яка вже постраждала від санкцій.

Повідомляється, що протести проти мобілізації також посилюються: західні офіційні особи заявили, що вони відстежили 17 пожеж, які почалися у призовних пунктах за чотири дні після початку мобілізації.

Одне із джерел сказало, що російському народу стає все більш очевидним, що їхня країна перенесла приниження, яке зрештою може послабити владу путіна.

"Оголошення мобілізації означає, що все більше росіян починають розуміти, що їх дурять, - сказав чиновник. - Еліти знають, що це не заплановано. Ми бачили у державних ЗМІ коментарі про те, що путін був введений в оману високопосадовцями", - сказав чиновник.

"Я не передбачаю, що ми побачимо якісь неминучі зміни. Якби ви запитали мене рік тому, я подумав би, що ця нинішня команда буде при владі, ймовірно, до 2030-х років. Я думаю, що зараз це набагато менш зрозуміло. Це така величезна помилка. . Зараз багато хто розуміє, що росія була принижена цією колосальною помилкою. Це матиме наслідки, але я думаю, що це триватиме на кілька місяців, якщо не років".

Доповнення

Очікується, що кремль швидко почне анексію чотирьох окупованих українських територій після проведення серії фіктивних "референдумів" про приєднання до рф.

Цей крок було засуджено західними офіційними особами як панічний захід після невдач, понесених російськими військами під час українського контрнаступу.

Українські Національні Новини

Новини Світу