khvori-na-koronavirus-ukrayintsi-z-layneru-diamond-princess-oduzhali-radutskiy

Хворі на коронавірус українці з лайнеру Diamond Princess одужали - Радуцький

 • 19942 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Двоє громадян України, які заразились на новий китайський коронавірус на лайнері Diamond Princess у Японії, одужали. Про це журналістам в кулуарах парламенту сказав голова парламентського комітету із питань здоров’я нації, народний депутат від фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький, інформує УНН.

"… Як (яка ситуація - ред.) з нашими членами екіпажу на Diamond Princess у берегів Японії, яких забрали до лікарні? До речі, ні одне массмедіа не поаплодувало (не повідомило - ред.), що вони одужали. Це ота статистика - 15% одужавших, серед них є два українці. Чомусь за це ми забуваємо", - сказав він.

Нагадаємо, судно Diamond Princess вийшло з Йокогами 20 січня і повернулося 3 лютого. Серед пасажирів був громадянин Китаю, у якого виявлений новий коронавірус. Він зійшов 25 січня в Гонконзі. За рішенням влади Японії круїзний лайнер кинув якір поряд з Йокогамою для проведення медичного огляду всіх, хто знаходиться на борту. На судні оголошено двотижневий карантин, який тривав до 19 лютого.

Як повідомлялося в УНН, на початку лютого у Японії підтвердили зараження двох українців на судні коронавірусом.

Українські Національні Новини

Суспільство