kiberzlochintsi-rozsilali-derzhustanovam-zarazheni-listi-vid-imeni-posolstva-rf

Кіберзлочинці розсилали держустановам Латвії заражені листи від імені посольства РФ

 • 10881 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. На цьому тижні відбулася кібератака на співробітників державних установ Латвії. Кіберзлочинці розсилали електронні листи від імені Посольства Росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на координаційний центр CERT.LV.

"…низка державних чиновників та політиків протягом останніх днів зазнавали цілеспрямованих кібератак. Атака була здійснена шляхом надсилання шкідливих електронних листів від імені посольства Росії у відповідь на попередню кореспонденцію. Електронні листи містили посилання для завантаження документа, призначеного для зараження комп’ютера жертв", - йдеться у повідомленні.

Так, усі одержувачі електронної пошти розпізнавали фрагменти попередньої кореспонденції з посольством, які використовувались для підвищення довіри адресату, до листа надісланого зловмисниками.

Зазначається, що це вже друга хвиля подібних атак за останні 3 місяці, коли від імені посольства Росії надсилаються шкідливі електронні листи.

У рамках цієї атаки не використовували критичних уразливостей системи, проте завантажені документи містили функціонал Macros, що і мав заразити комп’ютер.

Координаційний центр застерігає від відкриття листів та скачування документів без попередньої перевірки.

Нагадаємо, в Україні за останній місяць відбили 11 кібератак.

Українські Національні Новини

Новини Світу