kilka-aviaudariv-i-vibukhiv-potryasli-tripoli

Кілька авіаударів і вибухів потрясли Тріполі

 • 8225 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Кілька авіаударів і вибухів вразили Тріполі протягом ночі під час ескалації наступу на лівійську столицю воєначальника Халіфи Хафтара. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Guardian.

Кілька місцевих жителів і репортер Reuters заявили, що пізно ввечері в суботу бачили літак, що кружляв над містом понад 10 хвилин, і що він видав звук, схожий на гудіння, перш ніж відкрити вогонь по декількох районах.

Після опівночі знову було чути літак, що кружляв понад 10 хвилин, після чого землю струсонув сильний вибух.

Було незрозуміло, чи авіаудар завдав літак, чи безпілотник. Вказано, що у центрі міста були чутні вибухи, які були голосніші, ніж у попередні дні.

Жителі підрахували кілька ракетних ударів, один з яких, мабуть, був ударом по військовому табору сил, лояльних визнаному ООН уряду, в районі Сабаа на півдні столиці - місці найважчих боїв між протиборчими силами.

Влада закрила єдиний функціонуючий аеропорт Тріполі, перекривши повітряне сполучення з містом, в якому проживає близько 2,5 мільйона жителів. Аеропорт в Місраті, місті за 200 км на схід, залишався відкритим.

Повітряні удари, які були зняті жителями на відео і розміщені в інтернеті, сталися після дня важких зіткнень в південних районах Тріполі з обстрілами, чутними у центрі міста.

Нагадаємо, аеропорт в Тріполі закрили після повідомлень про можливий авіаудар

Українські Національні Новини

Новини Світу