kilkist-bezrobitnikh-na-tli-viyni-zrosla-nardep-kazhe-naygirsha-situatsiya-na-sumschini-ta-u-kiyevi

Кількість безробітних на тлі війни зросла: нардеп каже, найбільше на Сумщині та у Києві

 • 112762 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. З січня і понині кількість безробітних в Україні зросла на 4,3% і становить 307 619 осіб. Такі цифри оприлюднив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, пише УНН.

Цитата

"Свіжі цифри щодо офіційного безробіття. Дуже несподівані. Станом на 27 травня 2022 року у нас – 307 619 безробітних. Тут важливо порівняти різницю між початком року та після 3-х місяців війни. Зростання з 1 січня до 27 травня: зростання на 4,3%", - написав Железняк у Telegram.

Деталі

При цьому, як вказав нардеп, нинішня кількість безрбітних, за офіційними даними, на 20,2% менше, ніж рік тому. "Тобто, за рік офіційне безробіття зменшилося за рік на 1/5", - зазначив він.

Що стосується періоду з січня і понині, то, за даними Железняка, лідерами зростання безробіття за цей період стали:

  • Сумська область (+45%)
  • Київ (+32,2%)
  • Київська область (+23,9%)
  • Закарпатська область (+19,3%)
  • Волинська область (+17,9%)

"Цікавий факт, що області, в які найбільше евакуюються: Івано-Франківська область, Львівська, Тернопільська, Чернівецька, Вінницька – показали падіння безробіття з початку року у коридорі близько -10%. Цифри для мене дуже дивні. Ще раз: вони офіційні, що може не відображати реальну ситуацію. Думаю, що багато в чому вони пов'язані з тим, що мільйони наших громадян, які залишилися без роботи, виїхали за кордон (відповідно, не стають на облік безробіття). А хто залишився, мають проблему з документами офіційно оформити безробіття", - зауважив Железняк.

Доповнення

В Україні змінили законодавство про безробіття на час війни.

Українські Національні Новини

Економіка