kilkist-derevoobrobnikh-pidpriyemstv-na-zakarpatti-zrosla-na-136

Кількість деревообробних підприємств на Закарпатті зросла на 136%

 • 10508 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 22 грудня. УНН. Введення Верховною Радою України мораторію на експорт ділової деревини позитивно вплинула на деревообробну галузь Закарпаття, повідомляють УНН у прес-службі Закарпатської ОДА.

Якщо на 1 листопада 2015 року в області було зареєстровано 626 фізичних осіб підприємців та 292 юридичні особи, що займалися глибокою переробкою деревини і виробництвом кінцевого продукту, то за рік, станом на 1 листопада 2016 року, кількість фізичних осіб збільшилася до 851 (тобто на 136%), а юридичних осіб – до 402 (тобто на 138%). Загальний приріст деревообробних підприємств становить 136%.

"І ця цифра продовжує збільшуватися. Так, із 1 листопада до 1 грудня цього року кількість фізичних осіб збільшилася ще на 12, а юридичних – на 11. При цьому, що важливо, у значної кількості новостворених підприємств задіяний іноземний капітал. Тобто іноземці, зрозумівши, що «шари» у вигляді дешевого кругляка більше не буде, вже почали створювати виробництво у нас. Крім того, з моменту введення мораторію вирубка лісу на Закарпатті зменшилася приблизно на 10% (точні дані будуть у кінці грудня). Це відповідь усім тим розумникам, які на догоду Євросоюзу намагаються переконати суспільство скасувати мораторій і перетворити Україну на сировинний придаток до Європи", – заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Як раніше повідомляв УНН, голова Закарпатської ОДА виступає категорично проти скасування заборони на вивезення необробленої деревини з України

Українські Національні Новини

Економіка