kilkist-infikovanikh-koronavirusom-na-vinnichchini-nablizhayetsya-do-tisyachi

Кількість інфікованих коронавірусом на Вінниччині наближається до тисячі

 • 11040 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Станом на 11:00 26 травня на території Вінницької області виявлено коронавірус у 910 осіб, зокрема - у 71 дитини та 219 медиків. Про це повідомляє Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України та Національна служба здоров’я, передає УНН.

"Станом на 11:00 годин 26 травня 2020 року на території Вінницької області зареєстровано 1316 підозр на COVID-19. У 910 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 71 дитини (місто Вінниця – 48, Вінницький район – 5, Гайсинський район - 4, Барський, Липовецький, Хмільницький райони – по 2, Жмеринський, Калинівський, Літинський, Могилів-Подільський, Немирівський, Томашпільський, Тростянецький, Чернівецький райони - по 1 дитині)", - йдеться у повідомленні

Уточнюється, що одужало 486 осіб, що підтверджено 2-ма негативними результатами лабораторних досліджень.

Станом на 26 травня 2020 року у лабораторіях ОЛЦ досліджено 17 тис. 970 зразки матеріалів. На даний час у лабораторному центрі є у наявності 107 наборів реагентів для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції.

Нагадаємо, народні депутати звинувачують очільницю "медичного" департаменту Вінницької облдержадміністрації Людмилу Грабович в недолугих рішеннях, які зокрема, на переконання обранців, призвели до масового спалаху вірусу в Калинівській лікарні, та вимагають її звільнення. Аналогічні заяви, проте анонімно, роблять і самі медики. Утім, досі жодних рішень щодо Грабович ухвалено не було.

Раніше в УНН повідомлялося, що на днях у Калинівці Вінницької області місцеве звалище засипали медичними відходами. Чи були там відходи від COVID-19, точно невідомо. Разом з тим, у Калинівці є опорні лікарні, що приймають "коронавірусних" пацієнтів.

Українські Національні Новини

Суспільство