kilkist-naselennya-stolitsi-za-10-rokiv-zrosla-na-7-analitik

Кількість населення столиці за 10 років зросла на 7% - аналітик

 • 8089 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Кількість населення столиці постійно зростає. За останні 10 років вона збільшилася на 7% і це населення має потребу в житлі. Про це розповів керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтин Олійник, повідомляє УНН з посиланням на міський сайт Большой Киев.

"Для столиці, як і раніше, характерна низька забезпеченість житлом. Щорічно населення Києва збільшується на 20 767 осіб або в середньому на 7,2% за останні 10 років", - сказав Олійник.

У той же час приріст обсягів житла відстає.

"У той же час приріст обсягів житла, прийнятого в експлуатацію, становить 5,8% на рік і це в цілому по Києву і області", - зазначив експерт.

Раніше УНН повідомляв, що при існуючих темпах введення в експлуатацію житлових будинків на одного громадянина припадає приблизно 0,25 кв. м житла.

За даними статистики, з початку року обсяги будівництва зросли на 17%. Незважаючи на це, 45% населення України сьогодні проживає в перенаселеному житлі, тоді як в Європі - тільки 17%.

"Скільки б не говорили про те, що Києву рости нікуди, відповім, спираючись на ту ж статистику. 20 з невеликим квадратних метрів припадає на одного жителя країни. Для порівняння, в Європі показник стартує від 40 кв. м і вище. Це означає, що існує величезна необхідність будівництва нового житла", - розповів президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір.

Він додав, що навіть існуючі темпи будівництва для України є недостатніми. Тільки в Києві на квартирному обліку при районних адміністраціях перебувають 68 786 сімей.

"Потреба в зростанні і будівництві є. Залишилося підтягти можливість побудоване купувати. На мою думку, якщо зарплати людини буде вистачати хоча б на один квадратний метр, ситуація покращиться в рази. І люди будуть з житлом, і забудовники при роботі, і бюджети наповнені. Виграють усі!" - наголосив Ігор Кушнір.

Нагадаємо, що Холдингова компанія "Київміськбуд" сьогодні веде роботи зі зведення 66 будинків, а загальний доробок компанії більше 2 млн кв. м на різних стадіях будівництва.

Українські Національні Новини

Економіка