kilkist-pidozryuvanikh-zrostaye-nabu-za-pivroku-skeruvalo-do-sudu-35-obvinuvalnikh-aktiv-sitnik

Кількість підозрюваних зростає: НАБУ за півроку скерувало до суду 35 обвинувальних актів - Ситник

 • 11254 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. У другому півріччі 2020 року Національне антикорупційне бюро скерувало до суду 35 обвинувальних актів стосовно 56 осіб. Кількість підозрюваних зростає. Про це під час брифінгу сказав Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

Цитата: 

“Якщо проаналізувати загалом роботу, то кількість підозрюваних, скерованих до суду справ, підозр, зростає. Одночасно з цим і зростають виклики, які супроводжують роботу як Національного антикорупційного бюро України, так і антикорупційної прокуратури і вже антикорупційного суду. В другому півріччі 2020 року ми скерували до суду 35 обвинувальних актів стосовно 56 осіб. Вперше успішно реалізовано міжнародну антикорупційну спеціальну операцію по викриттю корупційної схеми в структурі “Укравтодору”. В цьому році ми запобігли розкраданню ресурсів держпідприємств на суму понад 800 млн грн”, - сказав Артем Ситник.

Він зазначив, що ще понад 1 млрд грн повернули державі, в тому числі - до Держбюджету.

“Вперше підозрюваний у корупції ще на стадії досудового розслідування до бюджету безпосередньо відшкодував 50 млн грн збитків, які йому інкримінуються в ході розслідування", - додав Ситник.

Деталі

У 2020 році у НАБУ побили рекорд із викриття на корупції та вручили 201 підозру, зокрема, у 2019 році їх вручили 153.

Окрім того, у 2020 році до списку підозрюваних потрапили заступник керівника Офісу Президента, нардеп, два ексміністри, а також голова та судді Окружного адмінсуду Києва.

Економічний ефект від діяльності НАБУ та САП у 2020 році - 1,93 млрд грн.

Доповнення

Україна піднялась на 117 місце у світі за індексом сприйняття корупції.

Українські Національні Новини

Політика