kilkist-smertey-vid-covid-v-indiyi-perevischila-500-tisyach-analitiki-zayavili-pro-milyoni-vipadkiv

Кількість смертей від COVID в Індії перевищила 500 тисяч. Аналітики заявили про мільйони випадків

 • 16045 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Офіційна кількість померлих від COVID-19 в Індії у п'ятницю перевищила 500 000 людей. За словами деяких аналітиків, цей рівень було перевищено ще минулого року, але він був прихований. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

За даними федерального міністерства охорони здоров'я, загальна кількість померлих в Індії в п'ятницю склала 500 055 осіб, включаючи 1072 випадки смерті за останні 24 години.

Згідно з офіційними даними, в країні, яка посідає четверте місце за кількістю смертей у світі, до липня 2021 року після руйнівного спалаху Delta варіанту коронавірусу було зареєстровано 400 000 смертей. Аналітики вважають, що цифри є набагато вищими.

"Наше дослідження, опубліковане в журналі Science, виявло 3 мільйони смертей від COVID в Індії до середини 2021 року з використанням трьох різних баз даних", - розповів співавтор дослідження Чинмай Тумбе.

Минулого місяця уряд Індії відхилив дослідження як необґрунтоване. Тоді в повідомленні влада зазначила, що існує надійна система реєстрації народжень та смертей.

Контекст

У штатах Індії реєструють випадки смерті від COVID після зіставлення даних зі своїх округів. За останні місяці кілька штатів оновили дані про кількість смертей, деякі з них під тиском Верховного суду країни. У більшості випадків влада заявляла про затримки з реєстрацією та інші адміністративні помилки.

Індія в даний час переживає третю хвилю коронавірусу, через штам Omicron, який, за словами деяких провідних експертів, вже передається в суспільстві, хоча федеральні чиновники кажуть, що більшість випадків захворювання є легкими.

Минулого місяця уряд пом'якшив норми тестування і наказав штатам відмовитися від обов'язкового тестування для контактів з підтвердженими випадками.

Додамо

За офіційними даними, загальна кількість інфікованих COVID в Індії досягла 41,95 мільйона людей, що є другим за величиною показником у світі після США.

Щоб запобігти новим сплескам, уряд вакцинував три чверті з 939 мільйонів дорослого населення, яке має право на вакцинацію, за допомогою обов'язкового дводозового режиму.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Донбасі вже другий день зберігається режим “тиші”

     • 10473 переглядiв

    Верховна Рада 14 лютого може провести позачергове засідання

     • 15248 переглядiв