kilkist-tikh-scho-zarazivsya-koronavirusom-v-yaponiyi-syagnulo-1-tis-osib

Кількість тих, хто заразився коронавірусом в Японії сягнула 1 тис. осіб

 • 11820 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом в Японії, включаючи тих, хто перебував на борту круїзного лайнера Diamond Princess, сягнуло 1 тис. осіб. Про це в середу повідомило агентство Kyodo, передає УНН.

За минулу ніч кількість пацієнтів з вірусом збільшилася на п'ять. Зокрема, вперше коронавірус був виявлений в префектурі Ямагуті на заході країни.

Випадки зараження зафіксовані у більш ніж в половині префектур країни, а найбільш важка ситуація, як і раніше - на північному острові Хоккайдо. Там зазначено 79 випадків коронавірусу серед населення, в зв'язку з чим місцева влада запровадила локальний режим НС до середини березня. Що стосується інших регіонів Японії, то приблизно за 30 заражень виявлено в префектурах Токіо, Канагава, Айті.

Основна частина тих, що заразилися в Японії (706 осіб) - пасажири і екіпаж круїзного лайнера Diamond Princess, який близько місяця стояв на карантині в порту міста Йокогама. У неділю судно покинула остання група членів екіпажу, і операція з евакуації була повністю завершена.

Як повідомляв УНН, у Чернівцях 3 березня був офіційно зареєстрований перший в Україні випадок зараження новим типом коронавірусу, що вже розповсюдився на понад 70 країн світу.

Чоловіка (за інформацією УНН, йому 38 років) помістили в ізольоване приміщення в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні. Він перебуває під постійним наглядом медиків. Наразі лікарі повідомляють, що запалення легенів у пацієнта немає. Пізніше стало відомо, що дружину інфікованого коронавірусом чернівчанина відвезли на обсервацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях люди влаштували пікет під будинком дружини інфікованого COVID-19

Українські Національні Новини

Новини Світу